Brain Relief®

Brain Relief® -hoito on Suomessa kehitetty syvärentouttava kosketushoito. Hoito tasapainottaa hermoston toimintaa sekä tukee kehon omia palautumisen ja parantumisen mekanismeja.

Brain Relief® -hoidon täsmäkosketus ja painallukset aktivoivat mielihyvää sekä rauhoittumista edistävien välittäjäaineiden, kuten oksitosiinin, tuotantoa kehossa sekä alentavat stressihormonitasoa (kortisoli) maksimaalisesti. Hoito parantaa hapensaantia sekä aktivoi hermoratoja erityisesti päässä ja ääreisraajoissa. Hoidon keskeisin tavoite on kuitenkin syvä rentoutuminen.

Hoitokokemuksia

Syvärentoutumisen kokevat kaikki hoidettavat, sen lisäksi useat kokevat unensaannin iltaisin helpottuneen, vaikka itsessään hoito enemmänkin virkistää kuin unettaa.

Hoidettavat ovat kertoneet saaneensa BrainRelief -hoidosta helpotusta myös mm. ylivilkkauteen, levottomiin jalkoihin, migreeniin, monenlaisiin kiputiloihin sekä nukahtamis- ja univaikeuksiin.

Erityisen hyvin Brain Relief -hoidon on koettu auttavan pitkittyneen stressin katkaisussa. Hoito sopii siksi erinomaisesti esimerkiksi työn, opintojen tai vaikean elämäntilanteen kuormittamille aikuisille ja nuorille.

Yleensä pysyvämpään helpotukseen on tarvittu kolmen hoidon sarja. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että Brain Relief -hoidon välilliset, syvärentoutumisen tuomat hyödyt ovat yksilöllisiä ja samallakin henkilöllä hyvin riippuvaisia sen hetkisestä elämäntilanteesta. Hoito ei itsessään lupaa vaivojen tai sairauksien paranemista tai lievittymistä.

Kenelle Brain Relief -hoito sopii?

Brain Relief -hoito sopii ihan kaikille perusterveille – niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Sinulla ei tarvitse olla vaivoja tai kolotuksia, voit tulla vain rentoutumaan.

Hoitotilanne

Hoitotilanteessa maataan selällään hoitopöydällä koko hoidon ajan, jotta rentoutumisefekti maksimoituu. Brain Relief -hoito tehdään ilman rasvoja tai öljyä, joten voit olla hoidon ajan normaaleissa sisävaatteissa, käsivarret mielellään paljaana. Suosittelen laittamaan hoitoon ohuet sukat.

Hoito kohdistuu päähän, kasvoihin, hartian ja niskan seutuun, käsiin ja jalkoihin. Hoito-otteisiin kuuluvat painallukset, venytykset, koputukset sekä pyörittävät, hankaavat, pöyhivät ja rapsuttavat otteet, joista monet ovat erityisen hitaita ja lempeitä.

Hoitoon kuuluu tarkkaan valittu musiikki, mutta sen voi halutessasi jättää myös pois. Varsinaisen kosketushoitojakson aikana hoitaja ei puhu sinulle.

Varsinainen hoito kestää noin 50 minuuttia. Ensimmäiseen käyntiin on hyvä varata aikaa noin 1 h 20 min, sillä syvän rentoutumistilan vuoksi pitää keholle antaa aikaa eikä hoitopöydältä saa nousta liian nopeasti.

Kolme hoitokertaa noin viiden viikon sisällä on todettu tuovan jo pysyviä hoitovaikutuksia asiakkaille, jotka kärsivät kroonisista vaivoista ja joilla ensimmäinen hoito helpotti niitä.