Rentoutusvalmennus

Rentoutuminen ja palautuminen ovat tärkeässä asemassa tasapainoisessa arjessa. Säännöllisillä rentoutumisen hetkillä varmistat, että sinulla riittää virtaa niin töissä kuin vapaallakin. 

Ensimmäisen tapaamisen kesto on n. 1,5 tuntia. Se sisältää alkuhaastattelun eli ratkaisukeskeisen keskustelun, jossa valitaan tavoitteet ja sinulle paras lähestymistapa, miten etenemme. Rentoutusvalmennuksessa voidaan käyttää suggestiivista rentoutumista, mielikuvaharjoittelua ja positiivista psykologiaa vahvistamaan terveyttä, hyvinvointia, suorituskykyä ja yleistä elämänlaatua. Harjoitukset lisäävät itsetuntemusta, tukevat motivoitumista haluamiisi tavoitteisiin ja selviytymistä erilaisissa elämän muutostilanteista. Haluatko rentoutumisen ja palautumisen työkaluja arkeesi, ohjausta rentoutukseen ja rentouttavaan hengitykseen? Rentoutumisella on tutkitusti monia positiivisia vaikutuksia psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Rentoutuminen mm. vähentää stressiä, laskee verenpainetta, rauhoittaa sydämen sykettä, poistaa lihasjännitystä

Rentoutumisen tärkeydestä

Meillä kaikilla on taito rentoutua, mutta kiireisessä pitkään jatkuneessa stressaavassa ja kuormittavassa elämäntilanteessa rentoutuminen ei välttämättä onnistu helposti tai ei ollenkaan. Ohjatussa rentoutuksessa opit mm. rentouttavaa hengitystä ja vahvistat kehon ja mielen yhteyttä. Rentoutumisen vaikutukset tuntuvat virkistyneenä ja levollisena olona. Kun saat lisättyä rentoutumisen ja palautumisen hetkiä arkeesi rentoutumisen vaikutukset näkyvät esimerkiksi keskittymiskyvyn paranemisena, nukahtamisen helpottumisena, unet syvenevät, kiputuntemusten vähenemisenä, oppimis- ja omaksumiskyky paranee, arjen kireys vähenee. Mikäli kuormittava elämäntilanne on jatkunut pitkään, muutoksille on annettava aikaa. Säännöllisellä harjoittelulla saadaan hyviä tuloksia.

Rentoutusvalmennuksen sisällöstä

Rentoutusvalmennuksessa ohjaan rentoutumisen puheen avulla. Rentoutusvalmennuksen alussa on alkukeskustelu, jossa kartoitetaan mm. tilannettasi ja mitä valmennukselta haluat. Keskustelun jälkeen on juuri sinulle yksilöllisesti tehtävä rentoutus, joka toteutetaan mielikuvien, erilaisten vahvistavien ja myönteisten mielikuvien, kehollisen rentoutuksen ja mahdollisesti taustamusiikin avulla. Rentoutuksen jälkeen on varattu vielä aikaa keskustelulle.

Onko elämäntilanteesi nyt kovin stressaava, kaipaat rentoutusta arkeen ja/tai vinkkejä miten selvitä kaiken kiireen keskellä – kaipaat muutosta elämääsi? Nyt on hyvä tilaisuus kokeilla tällaista rentoutusvalmennus -polkua ja mahdollisesti halutessasi voit yhdistää niitä syvärentouttavaan Brain Relief –hoitoon, joka on kosketushoito.  Asiakkaani ovat saaneet hyviä tuloksia pitkään jatkuneissa kuormittavissa elämäntilanteissa, kun ovat ensin ottaneet Brain Relief  -sarjahoidon ja sen jälkeen ohjattua rentoutusvalmennusta. Arkeen on palautunut rentous takaisin!

Varsinaiset harjoitukset toteutetaan nyt epidemia-aikaan joko hoitohuoneella tai Zoomin, WhatsAppin tai vastaavan sinulle sopivan palvelun kautta kuva- ja ääniyhteydellä. Ensimmäinen kerta voidaan toteuttaa hoitohuoneella ja loput etäyhteydellä, tai kaikki kerrat etäyhteydellä.

Kysy, kerron mielelläni lisää johanna@sunharmonia.fi.