Rentoutusvalmennus

Haluatko rentoutumisen ja palautumisen työkaluja arkeesi, ohjausta rentoutukseen ja rentouttavaan hengitykseen?

Meillä kaikilla on taito rentoutua, mutta kiireisessä pitkään jatkuneessa stressaavassa ja kuormittavassa elämäntilanteessa rentoutuminen ei välttämättä onnistu helposti tai ei ollenkaan.

Ohjatussa rentoutuksessa opit mm. rentouttavaa hengitystä ja vahvistat kehon ja mielen yhteyttä. Harjoitukset lisäävät itsetuntemustasi, tukevat motivoitumistasi itse määrittelemiisi tavoitteisiin ja selviytymistä erilaisista haastavistakin elämänmuutostilanteista. Rentoutumisen vaikutukset tuntuvat virkistyneenä ja levollisena olona.

Rentoutumisen tärkeydestä

Säännöllisillä rentoutumishetkillä varmistat, että sinulla riittää virtaa niin töissä kuin vapaallakin ja kehosi pystyy palautumaan arjen kuormituksesta.

Rentoutumisella on tutkitusti monia positiivisia vaikutuksia psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Rentoutuminen mm. vähentää stressiä, laskee verenpainetta, rauhoittaa sydämen sykettä, poistaa lihasjännitystä.

Kun saat lisättyä rentoutumisen ja palautumisen hetkiä arkeesi rentoutumisen vaikutukset näkyvät esimerkiksi keskittymiskyvyn paranemisena, nukahtamisen helpottumisena, unen syvenemisenä, kiputuntemusten ja ärtyisyyden vähenemisenä, oppimis- ja omaksumiskyvyn paranemisena.

Valmennustilanne

Rentoutusvalmennuksessa ohjaan rentoutumisen puheen avulla. Ensimmäisen tapaamisen kesto on n. 1,5 tuntia. Se sisältää alkukeskustelun, jossa valitaan valmennuksen tavoitteet sekä sinulle paras lähestymistapa. Keskustelun jälkeen ohjaan juuri sinulle yksilöidyn rentoutuksen, joka toteutetaan mielikuvien, erilaisten vahvistavien ja myönteisten mielikuvien, kehollisen rentoutuksen ja mahdollisesti taustamusiikin avulla. Rentoutuksen jälkeen on varattu vielä aikaa keskustelulle.

Rentoutusvalmennuksessa voidaan käyttää suggestiivista rentoutumista, mielikuvaharjoittelua ja positiivista psykologiaa vahvistamaan terveyttäsi, hyvinvointiasi, suorituskykyäsi ja yleistä elämänlaatuasi.
Valmennus voidaan toteuttaa joko hoitohuoneella tai etäyhteyden kautta (esim. Zoom tai videopuhelu).

Mikäli kuormittava elämäntilanne on jatkunut pitkään, muutoksille on annettava aikaa. Säännöllisellä harjoittelulla saadaan hyviä tuloksia. Valmennuksen voi halutessasi yhdistää myös Brain Relief -hoitoon, joka on kosketushoito. Asiakkaani ovat saaneet hyviä tuloksia pitkään jatkuneissa kuormittavissa elämäntilanteissa, kun ovat ensin ottaneet Brain Relief -sarjahoidon ja sen jälkeen ohjattua rentoutusvalmennusta. Arkeen on palautunut rentous takaisin!

Kysy, kerron mielelläni lisää johanna@sunharmonia.fi.